U bent hier

musea

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

enkele musea...

Als je wil weten wat archeologie is, dan ben je in dit museum op je plaats: het bevindt zich op een archeologische site, toont wat archeologie allemaal behelst, wat er na het opgraven gebeurt en laat uiteraard ook de resultaten van al dat veldonderzoek – op deze plek sinds 1974 – zien. Je krijgt een overzicht van de bewoningsgeschiedenis van de Scheldevallei, van het Paleolithicum over de Romeinen tot in de Merovingische tijd. Twee plattegronden van Romeinse bouwwerken worden hier treffend gevisualiseerd: een houtbouw uit de 1ste en een steenbouw uit de 3de eeuw.

Dit ‘huismuseum’ heeft twee grote troeven: het is eerst en vooral een prachtige art deco-woning in Hollandse stijl uit 1928. Ze is ingericht door gereputeerde binnenhuisarchitecten, decorateurs en… de eigenaars: bankier en mecenas David van Buuren en zijn echtgenote Alice.

Het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot is een multifunctioneel en geïntegreerd huis. De commerciële congreswerking voorziet 8 multifunctionele zalen en faciliteiten...