Bibliotheca Wittockiana - Museum van de Boekbindkunst

Als je een boek kocht, kreeg je lange tijd een aantal losse katernen in handen en moest je vervolgens naar de boekbinder, tot op vandaag een vak en een kunst apart. Wie er de middelen voor had en heeft, kon en kan van zijn boek(band) een echt kunstwerk maken. Dit museum, dat werd opgericht door industrieel en verzamelaar Michel Wittock, zet de boekbinderskunst van de 16de tot de 20ste eeuw in de schijnwerpers. Je maakt er kennis met kostbare werken. Het museum bevindt zich in een beschermd pand van de architecten Emmanuel de Callataÿ en Charly Wittock.

Behalve stille boeken én handgeschreven brieven van Belgische schrijvers en kunstenaars (eind 19de eeuw) bezit dit museum ook een reuzencollectie… rammelaars van over de hele wereld. Een universeel stukje baby-speelgoed en supportersmateriaal.

Archief OKV: Uit de schatkamer van Wittockiana - Henry Van de Velde, Goud op snee (OKV 2010.6 - 48ste Jaargang)

Open:
Dinsdag tot en met zaterdag van
Gesloten:
Zondag, maandag en feestdagen
Prijs:
€ 5,00 (afhankelijk van de tentoonstelling)
Korting:
Senioren, studenten & groepen
Gratis:
elke eerste zondag van de maand
Uren: