Diamantpaviljoen (sluiting vanaf 2 oktober 2017)

Op zondag 1 oktober gaan het Diamant- en Umicore Zilverpaviljoen voor de laatste keer open.

Een mooi tijdperk aan de voet van het MAS wordt afgesloten en vanaf 2 oktober gaat het in rechte lijn naar de opening van het museum DIVA op 4 mei. Op 7 december gaan met Winter in Antwerpen de museumshop, inkomhal en publieke ruimtes al open. Ook tickets zijn vanaf dan on- en offline beschikbaar.

Sinds 1 mei 2012 is het Diamantmuseum op zijn locatie aan het Astridplein gesloten. Dit wegens renovatie- en uitbreidingswerken aan de naburige zalen van de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen), die een goede werking van het museum onmogelijk maakten, niet in het minst om veiligheidsredenen. In afwachting van de verhuis samen met het Zilvermuseum Sterckshof naar de Suikerrui in Antwerpen in de loop van 2014 kunnen diamantliefhebbers ook terecht in het Damantpaviljoen aan het Museum aan de Stroom (MAS). Dit Diamantpaviljoen staat volledig in het teken van het ‘fonkelend steentje’ en is een joint venture van Antwerp World Diamond Centre (AWDC) en het Diamantmuseum.

Zowel het provinciaal Diamant- als Zilvermuseum zijn momenteel gesloten, maar blijven actief via respectievelijk het Diamantpaviljoen en het Umicore Zilverpaviljoen, gevestigd aan de voet van het MAS.
Dit in afwachting van de nieuwe locatie voor het museum vlakbij de Grote Markt in hartje Antwerpen. Die locatie in het historische centrum van Antwerpen is door de provincie Antwerpen aangekocht voor een nieuw museum. Hierin mag je je verwachten aan een (kunst)historisch verhaal over Edelsmeedkunst waarin zowel het gebruik van zilver als van edelstenen zoals diamant centraal staat.

Vanaf mei 2018 kan je daar terecht voor een Internationale Diamant & Zilverbeleving, genaamd DIVA.

Open:
Van dinsdag tot en met zondag
Gesloten:
maandag, 25 december en 1 januari