Musée du tour de France

Lucien De Schepper begon in 1947 als kleine jongen (toen 7 jaar nota bene!) de speciale editie-krantjes te verkopen die Het Volk na elke tourrit uitbracht. Aangezien er toen nog geen tv was, kende de verkoop van deze Ronde-krantjes een geweldig succes!
In de kleinere deelgemeenten van Oudenaarde verkocht hij tot meer dan 300 stuks per dag en de kostprijs bedroeg toen exact 1 BEF per blaadje en dat was zeker niet goedkoop.
Per 5 verkochte exemplaren verdiende Lucien een brood want hij kreeg 10% op de verkoop en de kostprijs voor een brood bedroeg toen 0,50 frank!
Meteen had deze wielerfanaat voorgoed de wielermicrobe te pakken en zo groeide bij hem stilaan de idee om een soort museum op te starten over de Ronde.

Momenteel bevat het museum een schat aan informatie over de Ronde van Frankrijk en dat gaat van krantenknipsels en foto's, truien en fietsen van grote kampioenen uit het verleden, alles wat je je ook maar kan indenken en hetgeen betrekking heeft op de Tour.
Lucien zelf kan nauwkeurig de details weergeven van alle gereden Rondes.
Een gigantische verzameling van unieke gegevens!

Open:
dagelijks van