U bent hier

musea

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

enkele musea...

't Krekelhof is een bizar ambachtenmuseum en rariteitenkabinet met een enorme verzameling unieke objecten en volledige kabinetten. Het museum brengt in negentien thema's en aanverwante beroepen een hulde aan de vroegere keuterboer. De handtassenmaker, schoenmaker, diamantslijper, smid, horlogemaker, beenhouwer, tonnenmaker, strodekker, alcoholstoker, gareelmaker…en ook de dokter, dierenarts en fotograaf zijn er.

C-mine, gehuisvest op de fundamenten van de mijn van Winterslag, is een site die de ambitie heeft creativiteit te stimuleren.  C-mine wil een ontmoetingsplek vormen voor mensen die in hun professioneel leven of in hun vrije tijd geprikkeld willen worden door diverse vormen van creativiteit en creatieve innovatie.  C-mine brengt vitaliteit en biedt nieuwe belevingskansen, stimuleert curiositeit en daagt uit tot nieuwe ontdekkingen. 

 

Dit museum is een absolute must voor wie geïnteresseerd is in hedendaagse en historische fotografie met een internationale allure. De ‘vaste’ opstelling wisselt om de vier maanden en dat maakt van het museum een permanente bron van verrassingen. Je treft er alle aspecten van de fotografie aan: artistieke fotografie, maar ook journalistieke, documentaire en modefotografie, collecties van verenigingen, familiefoto’s, prentbriefkaarten en reclamefoto’s… Het museum bekijkt de fotografie volop in zijn sociale en culturele context. Voor wie fotografie meer is dan ‘naar het vogeltje kijken’...