U bent hier

Musée Ferroviaire Namur

In het Stoomtreinmuseum van Treignes dat geopend werd in 1994 ontdekt u op 4 sporen van 100 meter lang oude stoomlocomotieven, dieseltreinen, locomotieven uit de jaren '50, rijtuigen en dienstmateriaal. Het is gesitueerd op het terrein van het voormalige internationale treinstation, bijna tegenover het reizigersgebouw.

 

Het museum organiseert themadagen:

Dagen waarop met historisch materiaal gereden wordt, een dag gewijd aan modelbouw, het traditionele "Stoomfestival" ,  diverse animaties...

 

Het gebouw bestaat uit 3 delen :

1° : De expositie hal

De rijdende spoorwegmateriaal collectie is verdeeld over 4 sporen van elk 100 meter ... Men vindt er stoomlocomotieven, diesels en elektrische locomotieven, diverse rijtuigen en service materiaal. De tijdelijke en/of thematische exposities bestaan uit collecties van objecten en documenten betrekking hebbende op de spoorweg historie. 

2° : Een cafetaria , met een "ontvangst" en "souvenirs" gedeelte.

3° : Een reparatie werkplaats , met 2 sporen van elk 45 meter. Om duidelijke veiligheidsredenen is  het niet toegankelijk voor het publiek. U kunt het werk wel van boven af bekijken door een passage over de loopbrug te maken die bedoeld is voor de bezoekers. 

Open: 
Maart - April - Mei - Juni - September - Oktober - November: Van dinsdag tot vrijdag : Open van 10 tot 17 uur; Zaterdag & Zondag : Open van 10 tot 18 uur / Juli & Augustus : Iedere dag open van 10 tot 18 uur
Gesloten: 
maandag (behalve juli - augustus) - de maanden december-januari -februari
Plateau de la Gare
1
Treignes
Wallonië
+32(0) 60 39 09 48
+32(0) 60 39 09 48

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN