Belofte van een gelaat - De portretkunst, van Vlaamse primitieven tot selfie

De tentoonstelling "Belofte van een gelaat" vertelt de geschiedenis van meer dan zes eeuwen portretkunst aan de hand van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en foto's uit de collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van Belgiƫ, aangevuld met bruiklenen.

De tentoonstelling begint bij de geboorte van het individu in de 15e eeuw en verkent vervolgens diens vele facetten. Als uiting van macht of als introspectie; als sociale erkenning of als verzetsactie: het portret is een genre dat doorheen de eeuwen talrijke metamorfoses heeft ondergaan tot aan de praktijk van de selfie.

Memling, Rubens, Van Dyck, Gauguin, Ensor, Chagall, Delvaux, Bacon, Tuymans, Borremans, Fabre, Vanfleteren,... In deze tentoonstelling herontdekt de bezoeker verschillende meesterwerken van de KMSKB in een nieuwe context. Oude meesters gaan in dialoog met hedendaagse creaties en beroemdheden van vroeger en nu worden origineel met elkaar verbonden.

23/03/2018 tot 15/07/2018
Geen archief items gevonden