U bent hier

Daŭre

De tentoonstelling Daŭre plaatst mondiale duurzaamheid in het middelpunt.

De tentoonstelling Daŭre plaatst mondiale duurzaamheid in het middelpunt. (Daŭre = Esperanto voor aldoor, doorlopend, voortdurend)

Het hart van deze expositie is de tentoonstelling 'Under Construction​', aangemaakt door het Wereldhuis (of de provinciale NZ-werking van West-Vlaanderen). Deze focust op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, de opvolger van de Millenniumdoelstellingen die een prachtig plan voor het welzijn van de planeet en al haar bewoners vormen.

Geen armoede meer. Minder ongelijkheid. Halt aan de klimaatopwarming. Alle landen in de wereld ondertekenden eind 2015 dit enorme plan waarin ze hun steentje willen bijdragen om de grootse ambities waar te maken. Met een bouwstelling waaraan tal van eenvoudige voorbeelden uit de praktijk, een selfie-spiegel, een twisterspel, buitenmaatse strandstoelen en nog allerlei zaken zijn opgehangen, worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen levendig voorgesteld. Een bouwconstructie die symbool staat voor wereldwijd bouwen aan én geloven in de toekomst!

Tentoonstelling Daŭre focust vervolgens op artistieke of ondernemingsmodellen die duurzaamheid mondiaal op een opmerkelijke manier in de praktijk brengen.

13/01/2018 tot 10/02/2018
Geen archief items gevonden