U bent hier

Mario Ramos - Jeugdauteur en-illustrator

Maak kennis met de dierenwereld in het werk van deze productieve kunstenaar door middel van zijn originele tekeningen, zijn grafisch onderzoek, perstekeningen, affiches en uitvergrote reproducties.

Mario Ramos werd in 1958 geboren in Brussel. Nadat hij de opleiding grafische communicatie aan ter Kameren heeft afgerond, ontdekt hij de fantastische tekeningen van Saul Steinberg en Tomi Ungerer. Hij zal later in hun voetstappen treden.

Vanaf het prille begin maakt hij twee boeken, tal van affiches, perstekeningen, covers en reclametekeningen voor verschillende dagbladen en tijdschriften. Na verloop van tijd krijgt hij genoeg van de reclamewereld omdat zijn creativiteit er vaak aan banden wordt gelegd.

In 1992 keert hij dan ook terug naar de wereld van de literatuur. Hij richt zich op Pastel, de Belgische afdeling van uitgeverij l’école des loisirs, die hem aan het dromen zet. In 1995 brengt hij zijn eerste boek uit, Le monde à l’envers. Vanaf dat moment worden jeugdboeken zijn hoofdbezigheid en engageert hij zich ten opzichte van kinderen en hun leefwereld.

Quand j’étais petit, Maman, C’est moi le plus fort, Je ne suis pas une souris, Mon œil, Un monde de cochons, Le loup qui voulait être un mouton, Arrête de faire le singe, Le petit Guili… Het zijn stuk voor stuk boeken met suggestieve titels voor kinderen.

Zoals hij zelf zei: "Met potlood en papier kun je veel, heel veel, het is eigenlijk pure magie!" 

De tentoonstelling toont de dierenwereld in het werk van deze productieve kunstenaar door middel van zijn originele tekeningen, zijn grafisch onderzoek, perstekeningen, affiches en uitvergrote reproducties. Zo kan de toeschouwer zich met plezier onderdompelen in het universum dat tot lachen en tot nadenken aanzet … Kom zijn grappige, brutale wolf en tal van andere dieren ontmoeten. Ze hebben ons van alles en nog wat te vertellen. 

15/09/2017 tot 14/01/2018
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden