Porselein en faience van Namen

Deze tentoonstelling wil de balans opmaken van de belangrijke maar zeer miskende productie van objecten in aardewerk en porselein in Saint-Servais (Namen) in de 18e en 19e eeuw. Naast deze “focus’ op porselein uit Namen is deze tentoonstelling ook gewijd aan het prachtige avontuur van “fijne” faïence. De titel van de tentoonstelling, “Terres confluentes”, is een knipoog naar de geografische ligging van Namen en verwijst tegelijk naar een kenmerk van de hoogtijd van faïence in de 18 en 19e eeuw: het delen van savoir-faire.

De tentoonstelling vindt plaats in twee nabijgelegen instellingen, het Koninklijk Museum van Mariemont en het nieuwe Keramis centrum in La Louvière, opgericht op de site van de voormalige faïencerie Boch.

Terres conflentes (Waar aarden samenkomen – Porselein en faience van Namen).

Het porselein wordt in Mariemont tentoongesteld en de faience in Keramis (La Louvière).

Locatie:

- in het Koninklijk Museum van Mariemont, 100 chaussée de Mariemont, 7140 Morlanwelz

- in Keramis Centre de la Céramique, 1 place des Fours-Bouteilles, 7100 La Louvière

11/11/2017 tot 18/02/2018
Geen archief items gevonden